Lahev nebo hrnek na vodu

Kateřina    26.03.2024, 11:33

Dobrý den. Mám 13m chlapečka, který už často pije vodu/čaj z běžné sklenice nebo hrníčku. Už to krásně zvládá a většinou se vybryndá jen pár kapek. Nicméně bych velmi uvítala možnost, aby se už mohl napít sám, když má chuť, navíc se mi na návštěvách už pravidelně sápe po lahvích svých vrstevníků, které samozřejmě kazí přisátí. Proto se chci zeptat, jestli nevíte o typu hrnku/lahve, která nemá negativní vliv na kojení a nedá se tak snadno rozlít, takže by se z něj mohlo roční dítě časem naučit samo pít. Mám někdy nepříjemný pocit, že pití zapomínám nabízet dost často, protože sama na pití zapomínám. S kojením žádné problémy nemáme. Děkuji za odpověď.

Milá Kateřino,

má zmysel vyhnúť sa použitiu nádob, z ktorých musí bábätko pri pití sať. To sa týka prakticky všetkých nádob so sosáčikom, slamkou, náustkom, vrátane pohárikov s membránou (tzv. 360° pohárikov). Väčšina detí pomerne rýchlo zvláda pitie z pohárika alebo hrnčeka pomerne rýchlo. Navyše, ako pribúdajú teplé dni, nebude predstavovať taký problém ani pár kvapiek vyliatej vody, skúste teda vydržať tieto nasledujúce týždne, v ktorých bude dieťatko získavať zručnosti v pití z pohárika, oplatí sa to. Je pochopiteľné, že dieťatko bude mať záujem o nádoby svojich rovesníkov, ak to je možné, má zmysel, aj z iných hľadísk, vyhnúť sa tomu, aby dieťatko pilo z nádob iných detí.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Lahev nebo hrnek na vodu