Leky a kojeni?

Lucie    26.03.2024, 11:34

Dobry den, mam skoro 2letaka a kojime stale. A chci se zeptat zda mohu brat prasek phytoxan? Jedeme na dovolenou a tak si bereme prasky kdyby neco. Dekuji za odpoved

Milá Lucie,

z hľadiska dojčenia tento prípravok môžete použiť. Nachádza sa v ňom šalvia, ktorá má potenciál znížiť tvorbu mlieka, toto hľadiska skúste zvážiť vzhľadom na vašu súčasnú situáciu. Pri 2-ročnom dieťatku by toto už nemalo predstavovať riziko.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Leky a kojeni?