Zvýšené pečeňové testy

Maja Žabková    29.07.2013, 13:32

Dobrý deň.Dcérka má necelých 6 mesiacov, je plne dojčená(bolesti pŕs nemám), má zvýšené pečeňové hodnoty alt a ast. Lekári ma presviedčajú, že to je z dojčenia, pretože jej nezrelá pečeňová bunka nevie stráviť nejaký môj hormón. Viete mi prosím poradiť, ako jej znížiť tie hodnoty prirodzenou cestou? Ďakujem.

Milá Maja,

dojčenie je v tomto nevinne. Za bežných okolností zdravé dojčené deti nemávajú tento problém. Ak vaše dieťatko skutočne nejaký problém má, tak potom ho treba riešiť nezávisle od dojčenia. Príčinu treba hľadať inde, pretože nesúvisí s dojčením. Pokračujte v dojčení tak ako obvykle.

Čo sa týka toho, ako riešiť otázku zvýšených pečeňových testov - s týmto sa musíte obrátiť na príslušných odborníkov. Samotná informácia o tom, že sú zvýšené nie je postačujúca. Potrebujete skonzultovať anamnézu vašej dcérky, aké má ťažkosti, získať diagnózu a podľa toho stanoviť, či je liečba potrebná a ak áno, tak aká.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zvýšené pečeňové testy