Doxyhexal a dojcenie

Lenka    13.07.2014, 15:52

Dobry den, bola mi zistena ureaplazma, v maji som uzivala Zinnat, ktory nezabral doktor mi ho predpisal kvoli tomu, ze dojcim, ze mi nemoze dat ine antibiotika, teraz som povedala ze dcerku po dobu uzivania antibiotik odstavim a predpisal mi doxyhexal.Chcem sa spytat ci je mozne uzivat doxyhexal a nadalej dojcit moju 15 mesacnu dcerku, ktoru dojcim rano a vecer.Dakujem

Milá Lenka,

doxyhexal môžete užívať a pokračovať popri tom v dojčení. 

To, že sú tetracyklíny kontraindikované pre deti, neznamená, že sú kontradindikované pri dojčení. Hlavný dôvod, pre ktorý sú tetracyklíny kompatibilné s dojčením, spočíva (okrem rizík nedojčenia) na jednej strane v nepatrnom množstve lieku, ktorý sa do materského mlieka dostáva, a na druhej strane v skutočnosti, že aj toto malé množstvo dieťa dostáva s mliekom (materským) a to znamená, že sa naviažu na vápnik v mlieku a dieťa neovplyvnia.

Popri užívaní doxyhexalu pokračujte v dojčení bez obmedzení tak ako doposiaľ.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doxyhexal a dojcenie