Plucne chlamydie a ciprinol

Evka    26.04.2015, 06:05

Dobry den, boli mi diagnostikovane plucne chlamydie a lekar mi predpisal ciprinol s tym, ze sa pocas dojcenia uzivat moze. V lekarni ma vsak lekarnicka upozornila, ze to nie je liek, pri ktorom mozem dojcit. Mozem liek uzivat, alebo si mam ist vypytat nieco ine? Dakujem za pomoc.

Milá Evka,

pravdu má váš lekár. Ciprofloxacín je kompatibilný s dojčením. Môžete popri jeho užívaní dojčiť bez obmedzení. V situácii, keď máte pľúcne chlamýdie, je mimoriadne dôležité, aby ste pokračovali v dojčení, aby ste tak chránili svoje bábätko.

Vysvetlenie k tomu, prečo to tak je, môžete nájsť tu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Plucne chlamydie a ciprinol