SK / CZ / UA / RU

Lieky na riesedie krvi a znitenie tlaku pri dojceni

Otázka

Dobry den pred 4mi dnami som porodila akutnym cisarakom v 35tot moj syn ma len 1700g a je umiestneny v inkubatore. Laktaciu si rozbieham tabletkami a odsavanim ale nakolko moj stav vyzaduje liecbu dktori mi nedoporucuju davat materske mlieko dietatku kvoli kontraindikacii s liekami. Kvoli mojmu tlaku bolo ukoncene tehotenstvo a beriem nasledovne na znizenie tlaku agen a ebrantil a na riedenie krvy fraksiparin. Velmi s zelam dojcit hlavne preto ze maly je nedonoseny myslim ze to bude pre neho to najlepsie, prosim pomozte.

Lucia | 23.10.2015, 16:32

Odpoveď

Milá Lucia,

fraxiparín nie je pri dojčení žiaden problém, vôbec sa nedostáva do mlieka. Je to príliš veľká molekula na to, aby sa dostala do materského mlieka. Takže jeho užívanie počas dojčenia je úplne bezpečné. Navyše dôvod, pre ktorý sa fraxiparín pichá injekčne, je ten, že žalúdočné šťavy by ho zničili, takže, aj keby nejaký v materskom mlieko bol, tak bude zničený v žalúdku bábätka bez toho, aby to bolo nejaký problém. Pokračujte teda v dojčení aj popri pichaní fraxiparínu.

Agen a Ebrantil môžete taktisto počas dojčenia užívať. Vaše užívanie všetkých týchto liekov nie je dôvod na to, aby vaše bábätko nemohlo dostávať vaše materské mlieko alebo byť dojčené.

Ďalej pre vás môže byť zaujímavý aj tento náš článok: http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/predcasniatka/

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri