Užívanie myorelaxancia

Jana ZV    09.07.2012, 22:11

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s otázkou, či je počas kojenia možné užívať nejaké myorelaxancium. Napr. mydokalm alebo dorsiflex. Kojím už 23 mesiac a mám herniu disku. Momentálne som ľudovo povedané seknutá ale poriadne. Niktoto mi však od nechce nič predpísať len ak tak od bolesti, pred tým sa mi rýchlejšie uľavilo po mydokalme. Kojenia sa však ešte nechcem vzdať, pretože dcérka je stále na kojení závislá. Ďakujem. S pozdravom. Jana

Milá Jana,

áno, oba lieky, mydokalm aj dorsiflex, si môžete dať počas dojčenia. Nehovoriac o tom, že vaša dcérka má už 23 mesiacov. Ako píšete, dojčenie je pre vašu dcérku stále veľmi dôležité, a aj preto je dôležité, aby ste pokračovali v dojčení a zároveň užili lieky na to, aby ste sa o ňu dokázali starať.  Nie je etické, že vám nechcú nič predpísať, pretože o užívaní týchto liekov počas dojčenia je dosť informácií na to, aby bolo zrejmé, že je počas ich užívania možné ďalej dojčiť.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Užívanie myorelaxancia