Ockovanie proti kliestom pocas kojenia

jana    19.04.2017, 07:59

Dobry den, chcela by som sa dat ockovat proti kliestovej encefalitide, nakolko sme casto v oblasti, kde sa vyskytuju, ale mam 12tyzdnovu dcerku, vylucne kojenu. Je mozme absolvovat ockovanie aj tak? Zaujimalo by ma, ci by sa tak cast protilatok preniesla aj do materskeho mlieka a chranila ju (nakolko ona sama moze ockovanie absolvovat az v 6.mesiaci) Velmi pekne dakujem za odpoved

Milá Jana,

počas dojčenia sa môžete dať zaočkovať. Vaše očkovanie nepomôže dcérku ochrániť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ockovanie proti kliestom pocas kojenia