Cez noc spinkà iba na mňa

Aneta    21.04.2017, 18:03

Dobry deň! Moja dcéra má 3mesiacov. Ešte papá materské mlieko. Mám taky problém že cez noc nechce spinkat sama, iba na mna. Počas kojenia zaspí a ked jej položim hned zobudí. Dám naspäť a zase hneď zaspí.. vedeli by ste mi poradiť, že čo by som mala robiť aby nezobudila? Dakujem!

Milá Aneta,

niektoré bábätká zobudí preloženie do postieľky a potom sú opäť hore a toto celé sa opakuje, a tým pádom ukladanie na spánok trvá veľmi dlhú dobu alebo bábätko vôbec nespí a matka s ním. Preto mnohým mamičkám napríklad pomáha aj to, ak dojčia bábätko po ležiačky na posteli a po zaspatí už s ním nehýbu.  V tejto situácii vám preto odporúčame spoločné spanie s dieťatkom, pretože mnohé deti sa správajú tak, ak popisujete a spoločné spanie veľmi zjednodušuje nočnú starostlivosť o dieťatko. Vezmite si dieťa do postele, vytvorí sa medzi vami takzvaná nočná harmónia, v rámci ktorej sa síce dieťa bude rovnako budiť, ale nepreberie sa úplne, vy ho budete môcť začať dojčiť hneď a rýchlo spoločne zaspíte.

Prečítajte si k tejto problematike tieto dva články:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolocne-spanie/

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

vysvetľujúce, prečo je spoločné spanie pre vaše bábätko bezpečné a výhodné z hľadiska starostlivosti a uvádzajúce tipy, ako si zľahčiť nočnú starostlivosť o bábätko a skúsenosti matiek.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cez noc spinkà iba na mňa