Hnev babatka po spusteni mlieka

Dada    27.04.2017, 11:03

Dobrý deň, urcite tu uz podobna otázka bola ale nejak sa neviem stotožniť ani s jednou odpovedou. Mam 2,5mes synceka, ktorého výlučne iba dojcim. Od začiatku sme mali komplikovaný priebeh dojcenia. Teraz sa nam to podarilo viac-menej zkludnit ale jeden problem stále pretrvava. Po spusteni mlieka sa malý začne odtahovat a plakať. Pokračovať v papani sa nam podari az keď mlieko začne tiecť pomalšie /resp prestane striekat/. Skusala som aj meniť polohy, nadej som vkladala hlavne do polohy lezmo,kedy by mlieko malo striekať tak ze to babatku nevadi.Ale aj pri tejto polohe sa niekedy hneva a pusta sa. Velmi by som chcela, aby sa nám to podarilo vyriešiť, pretože mam z každého dojcenia mierne obavy...nehovoriac o tom,ze samostne dojcenie by malo byt prijemnou chvilkou pre nas oboch a nie casom kedy syncek place. Vopred dakujem!

Milá Dada,

vašu situáciu skutočne nie je možné vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Píšete, že takto sa bábätko správa už od narodenia a je možné, že skutočne reaguje na vysokú tvorbu mlieka, napr. v situáciách, kedy sa potrebuje na prsníku utíšiť alebo zaspať a tok mlieka ho vyrušuje. Toto je možné odlíšiť najlepšie v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Je možné, že v skutočnosti spoločne s poradkyňou pri dojčení vyhodnotíte vašu situáciu tak, ako popisuje tento článok, ktorý ste pravdepodobne čítali:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

ale je možné aj to, že vám pomôžu opatrenia z tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/vela-mlieka/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hnev babatka po spusteni mlieka