Dojcenie

Lenka    21.05.2017, 12:35

Dobry den. Chcela som sa s Vami poradit a spytat sa, trosku taku zvlastnu otazku. Mam skoro 5 mes babatko a 8 rocnu dceru. Mliecka mam dost, syncek casto prespinka celu noc a rano mavam prsia velmi plne mliecka. Vsetko nevypije, preto si mlielko odsavam. Z flasky nevie pit, s jazyckom nevie cumlik dobre chytit a prisat sa na flasu, mliecko mu vyteka. Teraz ta zvladtna otazka. Mozem mluecko dat vypit aj mojej 8 roc dcere? Sama si ho vypytala, ze chce ochutnat. Je mi luto mluecko vyliat. Ked zacneme s prikrmami, pouzijem ho. Dakujem za radu. Lenka

Milá Lenka,

vaša otázka vôbec nie je zvláštna. Sú spoločnosti, kde materské mlieko pije celá rodina dojčiacej matky. Kde sa bežne dáva starým a chorým ľuďom na posilnenie. Kde ho pijú športovci a dospievajúce deti. Materské mlieko je tým, čím je vždy – vynikajúcim doplnkom výživy obsahujúcim nutrične hodnotné látky, ale okrem toho aj probiotiká napomáhajúce črevnej mikroflóre v správnom fungovaní, kmeňové bunky, ktoré sú schopné opravovať tkanivá človeka, látky, ktoré pomáhajú imunite človeka a zlepšujú jeho schopnosť brániť sa rôznym ochoreniam a mnohé ďalšie mimoriadne cenné látky ako kvalitné vitamíny, minerály, bielkoviny a tuky. Ak by vaša dcérka chcela toto mlieko piť, bude pre ňu veľmi cenné. Ak by ho dcérka nechcela piť, určite svoje mlieko nevylievajte. Ide o tekuté zlato! Namiesto toho sa môžete ozvať poradkyniam pri dojčení vo vašom okolí, ktoré by určite toto mlieko vedeli ponúknuť mamičkám, s ktorými pracujú a ktoré potrebujú svoje bábätká dokrmovať darcovským materským mliekom.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok