Zlostenie pocas dojcenia

S    23.05.2017, 11:42

Dobry den, mam mesacnu dcerku ktoru plne kojim. Zvycajne pije 10-15 minut. Prsia pocas kojenia striedam. Kojim kazde 2-3 hodinky. Par dni dozadu som si vsimla ze ked som ju nakojila, zhruba po hodinke si zacala pytat zas tak som ju zacala prikladat lenze iba par krat potiahla, odtiahla sa a potom akokeby znova sa chystala prisat ale krutila hlavou a neprisavala sa a zlostila sa a ricala, kopala nohami. Aj ked citila bradavku v ustach nezatvorila ich aby sa prisala, ked som ju nechala odgrgnut, polozila, po case dostala cumel, cucala jak diva. V noci mi to az tak nerobi hoci pije kratsie a dlhsie spi. Neviem ci mam malo mlieka alebo ona len strajkuje.Dakujem

Milá S.,

situáciu, ktorú popisujete, nie je možné vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Ak sa bábätko nadojčí a počas sa začne správať nespokojne a pritom nie je ochotné sa prisať, nemusí ísť len o situáciu súvisiacu s dojčením – najčastejšími ďalšími príčinami nespokojnosti bábätka môže byť potreba zaspať, utíšiť, signalizácia potreby vylučovania alebo iné potreby. V tejto súvislosti si prečítajte tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/

Na druhej strane situácia, ktorú popisujete, môže súvisieť aj s reakciou bábätka na tok mlieka a zvlášť, ak sa takéto správanie bábätka vyskytuje pravidelne, stojí za to, aby ste dojčenie zhodnotili spoločne s poradkyňou pri dojčení:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou vyhodnotíte, či správanie bábätka pripomína to, čo popisujú mamičky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

a ak by to tak bolo, budete spoločne s poradkyňou postupovať podľa toho, čo ďalej článok uvádza.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zlostenie pocas dojcenia