Bolesť v podpazuší

Diana    29.05.2017, 09:52

Mám 15 dnove babatko,ktoré je plné dojčene. Prsníky striedam,dojcim každé 3-4hodiny. (+Niekedy častejšie). Prsia si pod sprchou masirujem,mlieko vyteká prudom. Dnes ráno ma začalo bolieť pod pazuchou. Čo mám robiť?

Milá Diana,

problémy s prsníkmi a bradavkami nie je jednoduché dianogstikovať prostredníctvom internetu. Bolesť, ktorú popisujete, môže byť počiatočným príznakom zablokovaného mliekovodu, ale rovnako môže ísť o bolesť prenášanú z bradaviek, hoci priamo na bradavkách nemusíte pozorovať žiadne viditeľné ranky alebo vás nemusia priamo bradavky bolieť. Preto vám odporúčame sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou vyhodnotíte situáciu osobne a podľa toho určíte ďalší postup. Ak by išlo o zablokovaný mliekovod, budete postupovať približne podľa tohto postupu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5455

ak by bolo potrebné upraviť dojčenie, aby sa nepoškodzovali bradavky, budete postupovať približne podľa tohto postupu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4970



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť v podpazuší