SK / CZ / UA / RU

Dojčenie a zlatá žila

Otázka

Dobrý deň prajem, chcela by som sa informovať, mám syna, ktorý ma 7 mesiacov, od porodu mám zlatú žilu začala som to riešiť keď mal malý 6 mesiacov /nedalo sa to už vydržať, nakoľko mám dve veľké trhliny v konečníku a vonku hemeroid/ moja otázka je: už možno tri týžne si dávam mastičku réktálne doloproct, najprv som si ju dávala každý deň dvakrát denne,potom len raz denne a teraz každý druhý deň a na trhliny mi bolo odporučené aj unigel apotex ten si dávam keď nedávam doloproct. veľmi sa bojím aby synovi niečo neuškodilo z mastičky doloproct, Dr. povedal, že ak do pol roka sa dám dokopy bude dobre nakoľko to bolo a ešte je v zlom stave. Možem si dávať doloproct aj naďalej? Nemože sa synovi nič stať/nič poškodiť? chcela by som kojiť čo najdlhšie, zatiaľ ho kojím plne. Taktiež sa chcem opýtať možem si dávam každý deň vlákninu psýlium? ďakujem veľmi pekne za odpoveď

katka | 14.07.2018, 09:11

Odpoveď

Milá Katka,

z hľadiska dojčenia tieto prípravky nemajú akým spôsobom ovplyvniť zloženie ani tvorbu materského mlieka. Dojčenie teda nijako neovplyvňujú a môžete ich používať tak, ako potrebujete. Ak by to bolo potrebné, môžete podstúpiť aj inú liečbu hemoroidov, ktorá by bola potrebná, mnohé z ďalších prípravkov a postupov už nájdete zodpovedané v našej poradni dojčenia:

https://www.mamila.sk/hladat/

Rovnako z hľadiska dojčenia nepredstavuje žiaden problém užívať vlákninu.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri