Dojčenie a zlatá žila

katka    14.07.2018, 09:11

Dobrý deň prajem, chcela by som sa informovať, mám syna, ktorý ma 7 mesiacov, od porodu mám zlatú žilu začala som to riešiť keď mal malý 6 mesiacov /nedalo sa to už vydržať, nakoľko mám dve veľké trhliny v konečníku a vonku hemeroid/ moja otázka je: už možno tri týžne si dávam mastičku réktálne doloproct, najprv som si ju dávala každý deň dvakrát denne,potom len raz denne a teraz každý druhý deň a na trhliny mi bolo odporučené aj unigel apotex ten si dávam keď nedávam doloproct. veľmi sa bojím aby synovi niečo neuškodilo z mastičky doloproct, Dr. povedal, že ak do pol roka sa dám dokopy bude dobre nakoľko to bolo a ešte je v zlom stave. Možem si dávať doloproct aj naďalej? Nemože sa synovi nič stať/nič poškodiť? chcela by som kojiť čo najdlhšie, zatiaľ ho kojím plne. Taktiež sa chcem opýtať možem si dávam každý deň vlákninu psýlium? ďakujem veľmi pekne za odpoveď

Milá Katka,

z hľadiska dojčenia tieto prípravky nemajú akým spôsobom ovplyvniť zloženie ani tvorbu materského mlieka. Dojčenie teda nijako neovplyvňujú a môžete ich používať tak, ako potrebujete. Ak by to bolo potrebné, môžete podstúpiť aj inú liečbu hemoroidov, ktorá by bola potrebná, mnohé z ďalších prípravkov a postupov už nájdete zodpovedané v našej poradni dojčenia:

https://www.mamila.sk/hladat/

Rovnako z hľadiska dojčenia nepredstavuje žiaden problém užívať vlákninu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a zlatá žila