Nocne pitie z flase

Natàlia    31.08.2018, 10:44

Dobrý deň, syn má momentálne 2 roky a 8.mesiacov a bol plne kojený do 2rokov a 4 mesiacov. Potom som zistila, že som opäť tehotná a s rozhodla som sa s kojením postupne skončiť. Kojenie som ale nahradila flaškou s mliekom. Syn sa však pravidelne zobudíaj 4x za noc a pyta si mlieko pričom bežne vypije aj liter za noc. Neviem si dať rady ako ho odnaučiť zaspávať s flaškou mlieka a od nočného pitia. Ďakujem za odpoveď.

Milá Natália,

deti majú prirodzenú potrebu v rannom veku dostávať pomoc pri prechode z jedného spánkového cyklu do druhého. Ak chcete túto situáciu zmeniť, tak potrebuje nájsť náhradný spôsob, ako vášmu synčekovi pomôcť, aby prechod z jedného spánkového cyklu do druhého zvládal. Je to otázkou pripravenosti rodiča nájsť tieto nové spôsoby ako aj pripravenosti dieťatka tieto nové spôsoby akceptovať. Zmenu je najjednoduchšie urobiť, ak sa realizuje v správnom čase vzájomnej pripravenosti a na základe dôkladného poznania správania a pocitov vášho dieťatka. Vaše dieťa tiež veľmi dobre pozná váš pediater, skúste sa pri získavaní nápadov na realizáciu zmeny obrátiť naňho.

Okrem toho môžete zvážiť pokúsiť sa vrátiť k dojčeniu. Dojčenie v tehotenstve je citlivá téma, pretože pre mnohé ženy je nepríjemné natoľko, že nedokážu pokračovať. Na druhej strane pitie mlieka z fľaše v noci prináša viaceré riziká, nehovoriac o tom, že žiadne mlieko by nedojčené dieťa nemalo dostávať v množstvách, ktorými sa nahrádza materské mlieko, liter kravského mlieka denne predstavuje pomerne veľký zdroj výživy, ktorá je jednostranná. To, že synček potreboval nočnú starostlivosť dojčením nahradiť niečím iným, vypovedá o tom, že na odstavenie ešte nebol pripravený a dojčenie mu chýba. Existujú viaceré dôvody, pre ktoré by prospelo vášmu dieťatku, ak by sa znova mohlo dojčiť a okrem iného by ste tak pravdepodobne dokázali odstrániť zaspávanie s fľašou. Pokúste sa toto všetko zvážiť a preštudujte si aj tieto články:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/tehotenstvo/

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/tandemove/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nocne pitie z flase