Alergia

Martina    13.09.2018, 08:45

Dobrý deň. Dcérka má 11 mesiacov kojim ju ale už papá aj jedlo iné. Pri dojčení nemám bolesti. Prosím vás chcela by som sa opýtať či je možné aby dostala dcérka alergiu na cefuroxím keď ja som bývala teraz často chorá a zakaždým som mala nejaké cefuroxímové atb a popri tom som kojila vždy. Mohlo to nejako ísť zakaždým do mlieka že by dcérka až dostala na to alergiu? Lebo teraz užívala od piatku zinnat a v pondelok sa jej objavili na tvári vyrážky. Ďakujem za odpoveď.

Milá Martina,

alergia sa môže objaviť pri akomkoľvek stretnutí s určitou látkou. Ak bábätko malo reakciu pri užívaní Zinnatu, tak reakcia asi súvisí s tým, že užíva Zinnať. Alergické reakcie človek môže mať aj po tom, čo bez problémov niečo užíval dlhé roky alebo aj pri prvom užití. Toto nie je predvídateľné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok