Mastopexia

Eva    12.11.2018, 10:21

Dobry den prajem, mam 33 rokov, dve dlhodobo odkojene deticky a zrejme ma aj zo zdravotnych aj osobnych dovodov caka mastopexia. Temu dalsieho dietatka nemame uzatvorenu, no vyslovene dietatko neplanujeme, no chcela som vediet, ci je po takom zakroku este mozne vobec dojcit. Ci je to len stazene, prip. doslova nemozne a pod. Dakujem vopred za odpoved. Pekny den

Milá Eva,

vaša otázka nedostatočne špecifikuje povahu zákroku, ktorý chcete absolvovať. Ak v pozadí tohto celého uvažujete aj o tom, že existuje akákoľvek malá možnosť, že by ste niekedy ešte mohli mať ďalšie bábätko, tak je pomerne dôležité preskúmať celú túto otázku detailne predtým, než pôjdete na operáciu. Sú totiž zákroky, ktoré potenciálne budúce dojčenie neovplyvnia, a také, ktoré môžu.

Vplyv takýchto operácií na dojčenie, špecificky na množstvo mlieka, ktoré sa žene bude tvoriť, závisí od toho, kadiaľ sa povedie rez (akýkoľvek rez v okolí dvorca predstavuje potenciálny problém, čím dlhší rez, tým potenciálne nižšia tvorba mlieka), od toho, či ide aj o modeláciu bradavky (akýkoľvek zásah do bradavky môže predstavovať budúci problém) a ak ide o zmenšenie prsníkov a odstránenie prsného tkaniva, tak toto tiež má potenciál znížiť budúcu tvorbu mlieka. Implantáty a rezy mimo dvorca nie sú pre tvorbu mlieka problém.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok