Častá menštruácia počas dojčenia

Daniela    29.11.2018, 08:14

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Synček má 2mesiace,stále dojčím, neprikrmujem, prikladám kedy si vypýta a priberá dobre. Po pôrode trvalo moje "šestonedelie" iba nejakých 12 dní. Potom som mala také špinenie, no a o nejaký mesiac som dostala znova dosť silný menzes ktorý mi trval a si 7dni, no a asi o 10dni nato som znova dostala. Je to normálne mat takto často krvácanie? Ja som myslela ze keď budem riadne dojčiť tak menzes mat nebudem alebo len minimálne. Ďakujem vopred za odpoveď.

Milá Daniela,

do približne 3 mesiacov po pôrode môže byť krvácanie rôznej intenzity a častosti pomerne normálne, ale pre istotu sa poraďte so svojim gynekológom. Krvácanie, ktoré popisujete, pravdepodobne nie je klasické menštruačné krvácanie a môže byť dôležité zistiť, z akého zdroja toto krvácanie pochádza a či je potrebné niečo urobiť, alebo stačí čakať.

Z hľadiska dojčenia môžete dostať naspäť menštruačný cyklus aj veľmi skoro po pôrode, štatisticky síce priemerne ženy dostávajú prvú menštruáciu až po roku, ale priemerné čísla znamenajú, že sa netýkajú celej populácie a sú dojčiace ženy, ktoré napriek tomu, že všetko s dojčením prebieha v poriadku, dostanú menštruáciu veľmi skoro (a naopak, sú ženy, ktoré ju dostanú veľmi neskoro). Prečítajte si aj tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/menstruacia/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Častá menštruácia počas dojčenia