Dieťa pije veľa vody

Nikola    11.12.2018, 12:22

Dobrý deň, mám 1,5 ročnú dcéru, dojcena na požiadanie. Som v 4.mesiaci tehotenstva. Dcéra začala piť veľa vody. Predpokladám, že mi klesla tvorba mlieka a ona to takto doháňa. Cez deň vypije aj 1,5 l vody a v noci skoro ďalšieho 0,5l. Pije len čistú vodu z vodovodu. Dojčí sa skoro celé dni aj noci vkuse. Trochu ma trápi to, či si nezaťažuje obličky keď v noci tak veľa pije a či to celkovo prejde alebo to mám nejako riešiť. Ďakujem

Milá Nikola,

tehotenstvo je situácia, v ktorej prirodzene vplyvom tehotenských hormónov klesne tvorba mlieka a neexistuje spôsob, ako tvorbu mlieka v tehotenstve zvýšiť. Toto nepredstavuje problém pre to, aby sa dieťatko ďalej dojčilo, okrem toho, že vaša dcérka naďalej určité množstvo materského mlieka získava, dojčenie je omnoho viac než len príjem mlieka, preto z hľadiska dojčenia pokračujte v tom, čo robíte a pre bližšie informácie si prečítajte tieto články:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-pocas-tehotenstva/

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/tandemove/

O tom, či vaša dcérka pije prílišné množstvo tekutín, vám odporúčame sa poradiť s detským lekárom vášho dieťatka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieťa pije veľa vody