Ciprinol,Biseptol počas dojčenia

Martina    20.12.2018, 14:03

Dobrý deň, prosím o radu. Mám užívať ciprinol 2x1tbl 500mg a Biseptol 480mg 2x1tbl --> 4 týždne. Malý má 8 mesiacov a doktorka mi odporúča ukončiť kojenie. Ja by som ale nerada, aspoň v noci 2krat by som mu chcela dať cucnut môjho mliečka. Hľadala som medzi liekmi, že ciprinol by nevadil ale Biseptol som nenašla v zozname ahlavne ich kombinácia aky by mala efekt. Ak by to ale malo ísť do mliečka (vo väčšej miere) tak ukončím kojenie. Ďakujem za radu.

Milá Martina,

pri oboch týchto liekoch platí, že pre vás, aj vaše dieťatko je bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Pre bábätko predstavuje omnoho väčšie riziko prestať dojčiť, či robiť opatrenia, ako obmedzovanie dojčenia alebo časovanie dojčenia podľa užitia liekov, všetky tieto opatrenia zvyšujú pravdepodobnosť predčasného odstavenia so všetkými rizikami, ktoré to prináša pre dieťa, aj pre matku. Prečítajte si aj toto vysvetlenie, ktoré platí aj pre vašu situáciu a pokračujte v dojčení podľa potrieb bábätka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ciprinol,Biseptol počas dojčenia