Horucka a odmietanie prsnika

Katarina    02.02.2019, 09:41

Dobry den, pisen strucne. uz som vycerpana a je to akutne. Mala 8m. Teploty ma uz 6.den,dojcenie zacalo byt problem. chce iba v nosici,mimo nosica iba prave.od vcera 9tej vecer teplota,pomrnciava,pospava na rukavh,na mne,ale didi odmieta. v nosici uplbe nic. kusala som v nosici z pohara odsate. vypila,ale sa skork zadusila.ale hned pekne zaspala. potom som skusaka striekat jej do pusy,nasilu pritlcit.tak sa mi podarilo ji z kazdeho raz nadojcit.ale uz ani tk nechce. mam pocit,ze kedze som jej odsavala sople,stratila doveru vo mna a preto nechce. spi na mne chcem ju dojcit,ale netusim ako ju motivotat

Milá Katarína,

v tejto situácii vám odporúčame pokúšať sa vystihovať chvíle, kedy by bábätko bolo schopné sa prisať, zvlášť chvíle, kedy je v polospánku, alebo sa precitá zo spánku. Môžete skúsiť sa s bábätkom okúpať, tráviť s ním čas v kontakte koža na kožu. Určite naďalej ponúkajte bábätku prsník v nosiči popri chôdzi. Vyskúšajte aj tipy pre zintenzívnenie kontaktu s bábätkom z tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/strajk/

Spojte sa zatiaľ aspoň telefonicky s poradkyňou pri dojčení:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou by ste sa mohli porozprávať o tom, čo by ste mohli v tejto situácii ešte vyskúšať a neskôr by ste mohli prejsť aj to, ako dojčenie vyzeralo pred ochorením bábätka a či sa nestali kroky, ktoré by mohli viesť k zníženiu tvorby mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Horucka a odmietanie prsnika