Užívanie lieku Dalacin V 2% počas dojčenia

Natália    20.03.2019, 16:58

Dobrý deň. Na kontrole po šestonedelí mi bola predpísaná antibiotická masť Dalacin V 2% kvôli zlému výsledku z výteru, no v príbalovom letáku som sa dočítala, že buď žena ukončí dojčenie alebo užívanie lieku. Mám 2 mesačnú dcérku ktorá je predčasne narodená, konečne začala priberať a v žiadnom prípade nechcem ukončiť dojčenie. Volala som môjmu gynekológovi a ten povedal že iný liek na to nie je, že sa nemusím báť no aj pani doktorka najskôr váhala. Naozaj neviem čo mám robiť a risknúť dojčenie počas užívania tohto lieku sa bojím, nechcem dcérke uškodiť. Poradíte mi prosím ? Vopred Vám veľmi pekne ďakujem a prajem krásny deň.

Milá Natália,

váš lekár má pravdu, pre vaše bábätko aj pre vaše zdravie je bezpečnejšie pokračovať v dojčení.  Táto veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda. Prečítajte si aj tento článok:
https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Užívanie lieku Dalacin V 2% počas dojčenia