Flasa

Ivana    10.04.2019, 22:14

Dobry den, mam 2r4m dcerku. Prekonali sme dlhy strajk, od 2r je to velmi dobre. Problem je vsak v tom, ze sa jej velmi pacia cudzie flase na pitie a to su vzdy s naustkami, slamkami a podobne. Doma pije s poharika, na von sme mali termosku na jedlo, aby to bolo ako poharik. Zacala ho vsak odmietat, nepaci sa jej. Kupila som jej teda termosku s otvorom sirokym 2 cm, aby jej to pripominalo tie flase. Paci sa jej, ale akonahle zbada cudziu flasu s naustkom,slamkou, rozbehne sa za nou a ani za svet je nechce pustit a pije. Chodime cviciy a tam je aj 10 takych flias a ona ide proste za nimi. Nemozem s nou prestat chodit medzi deti, kolektiv potrebuje a od septembra ide do skolky. Keby som jej kupila flasu napr so sportovym uzaverom, velmi by to mohlo uskodit? Mozem vas poprosit zdielat moju otazku na fb? Zaujimali by ma skusenosti inych mamiciek, ci mali tiez take dojcene deticky, ktorym sa pacili take flase. Este dodam, ze ako mala som nikdy nemala nic s naustkom a velmi somtake chcela, lebo to mali ine deti a tiez sa mi to pacilo. Takze dcerku chapem. Len ona si to proste vezme a nechce pustit a pri tom chape, ze to nie je jej, ze ma svoje. Dakujem

Milá Ivana,

v tomto veku by to už nemusel byť problém, hoci raritne nám ženy hovorili o tom, že ich začali bolieť bradavky v čase, keď ich väčšie dojčené deti začali používať rozličné fľašky či hrnčeky s náustkom.

Otázka je, či svoju situáciu kúpou fľašky vyriešite, pretože vaše dieťatko môže aj napriek tomu chcieť fľašu iného dieťaťa, ak sa mu bude viac páčiť. Deti v tomto veku často idú za rozličnými predmetmi (lopatky na ihrisku, loptičky iných detí, hračky v materskom centre) a po ich získaní ich nechcú pustiť z ruky. 

Dnes je na trh pomerne veľké množstvo fľašiek, z ktorých sa dá piť ako z otvoreného pohárika, mnohé aj s detskými motívmi, skúste hľadať, či by si dcérka nevybrala medzi nimi.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok