Bolestiva bradavka při prisati a na dotek

Radka    20.05.2019, 13:21

Dobrý den,potřebovala bych prosim radu.Kojim 21mesicniho syna,kojí se hodne často,jídlu moc neda.Asi před 2 týdny se mi v prsu udělala zatvrdlina,kterou se mi do 2 dnů podarilo odstranit tradičními radami a s pomoci kojení,resp. jsem z bradavky vymackla i malinko pastovite hmoty a to i za pomoci sterilní jehly. Od te doby se mi uprostřed bradavky vytvořila bila tečka.Vypada jako srazene mléko pod kuzi o prumeru asi 1 mm. Mechanicky to nijak odstranit nejde,kdyz to udělám,objeví se znovu. Bradavka od te doby velmi boli na dotek v tom místě (kdyz ji lehce zmacknu) a pak při každém prisati syna, i při kojení,ale jak se syn kojí,tak to v průběhu kojení je lepší. Prosim Vás o radu,co by se s tim dalo delat,z každého kojení mam ted trochu obavy. Dekuji za vše.

Milá Radko,

problémy s prsníkmi a bradavkami nie je možné riešiť prostredníctvom internetu, preto vám odporúčame sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Z vášho popisu sa však zdá, že ide o zablokovaný mliekovod na bradavke, ktorý sa nesprávne vyhojil. Po sterilnom prepichnutí bielej bodky na bradavke (vyústenia zablokovaného mliekovodu) je totiž dôležité bradavku preliečiť. V tejto situácii vám odporúčame čo najskôr sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení osobne a prejsť spolu možnosti liečby a zlepšenia tejto situácie



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolestiva bradavka při prisati a na dotek