Trhanie zubu s lokálnou anestéziou

Veronika    21.05.2019, 10:40

Dobrý deň, kojím 5mesacneho synčeka minulý týždeň som bola na RTG zubov, kojenie som nevynechala normálne pokračovala. Je potrebné mi vytrhnúť zub ktorý je v dosť v zlom stave. Bude mi podaná lokálna anestéza zubár ma ubezpečil, že je to v poriadku aj počas kojenia, toho sa nebojím. Ale v deň istý deň má mať synček posledné očkovanie do nohy, bojím sa jedine tejto kombinácie očkovanie a moja lokálna anestéza v ten istý deň. Prosím o radu je to v poriadku? Nemám sa čoho báť? Poprípade prehodiť očkovanie alebo zubára na iné dni? Ďakujem za pomoc

Milá Veronika,

urobili ste dobre, keď ste po RTG vyšetrení pokračovali v dojčení, toto nie je jediný dôvod na to, aby ste nedojčili, čo len na chvíľu. Váš zubár má pravdu, lokálna anestéza nepredstavuje pre dojčenie žiaden problém. Dôvodom je aj ten fakt, že ide o lokálne podanú anestézu, ktorá pôsobí v mieste vpichu. Aj preto sa nemá akým spôsobom dostať do krvi a tým pádom do materského mlieka. Váš synček teda nebude žiadnym spôsobom túto anestézu dostávať spoločne s vami, ani v stopových množstvách a preto fakt, že si necháte ošetriť zub, nijako nesúvisí s tým, v ten istý deň bude synček očkovaný. Nemusíte robiť žiadne opatrenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Trhanie zubu s lokálnou anestéziou