Dojcenie a odlupena cast placenty

Mariana    17.06.2019, 17:22

Dobry den, som v 16.tyzdni tehotenstva a pritom kojim mojho 10 mesacneho synceka. Pred tyzdnom som sa dozvedela, ze mam nizko placentu, presahuje aj nad branu a po krvacani som bola par dni v nemocnici, kde zistili ze na 5 cm je pod placentou hematom a je oddelena od maternice. Lekari ma strasne tlacili do ukoncenia kojenia ihned. V podstate teraz kojim iba 2x denne. Vedeli by ste mi poradit, ci naozaj musim ukoncit kojenie, ci to robi zle poskodenej placente, alebo mozem aspon v noci maleho takto uspavat? Dakujem za odpoved!

Milá Mariana,

táto situácia nie je ovplyvňovaná dojčením. Podobnú situáciu rieši a riešilo mnoho žien, ktoré nedojčili. O pokračovaní v dojčení sa musíte rozhodnúť sama, pretože už teraz vidíte, že za vinníka sa podsúva dojčenie a ak sa stav zhorší, tento tlak bude ešte väčší. Musíte zvážiť, ako to celé vnímate vy a ako si budete vedieť pokračovanie v dojčení obhájiť a spracovať. Prečítajte si aj tento článok:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-pocas-tehotenstva/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a odlupena cast placenty