Nimesil

Lenka    31.07.2019, 11:20

Dobrý deň. Kojím 3-rocneho chlapca. Intenzita kojenia je premenlivá, zavisi od toho, či je pracovný deň, ci víkend, od denného programu. "Didinka" je však u nás stále aktuálna deň, noc. Mám bolesti bedrového kĺbu a dostala som liek Nimesil, spolu s nekompromisnym zákazom dojčenia od lekára. Napriek tomu, že syn je už "veľký", cítim, že mám dilemu. Rada by som rozhodnutie skončiť nechala na ňom (liek mám užívať až 30 dni). Prosím, aký je váš názor? Je liek Nimesil tak nebezpečný pre "veľké" dojčiace dieťa, že mám radšej dojčeniu zabraňovať a syna k dojčeniu nepustiť? Ďakujem za vašu odpoveď.

Milá Lenka,

z hľadiska dojčenia je pre vás aj vaše dieťatko v tejto situácii bezpečnejšie pokračovať v dojčení a to aj v prípade, že by sa vaše dieťa dojčilo „často“ (3-ročné dieťa môže naďalej byť dojčené veľmi často v noci aj cez deň a je to pre neho dôležité) a aj v prípade, že pôjde o dlhodobejšie užívanie tohto lieku. Prečítajte si aj tieto vysvetlenia:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok