Fungolon počas dojčenia

Jarmila    01.11.2019, 23:22

Dobrý večer mám 11 mesačného syna a brala som Fungalon 100 skrz kvasinkovú infekciu hrdla. Musela som ho odstaviť od prsníka.Prečo? Deň po dobraťí lieku môžem znova začať kojiť? On sa dožaduje je to ťažké nedať mu. Kojím už len na večer a v noci.

Milá Jarmila,

môžete sa k dojčeniu hneď teraz vrátiť, pretože môžete užívať flukonazol a bez obmedzení pokračovať v dojčení. S užívaním flukonazolu počas dojčenia sú pomerne rozsiahle a dlhoročné skúsenosti, pretože ženy ho niekedy pri kandidóze na bradavkách potrebujú užívať a to vo vyšších dávkach, ako užívate vy.

Preštudujte si aj tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Fungolon počas dojčenia