Nedostatek železa

Veronika    21.04.2020, 23:43

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda existuje nějaká šetrnější alternativa než maltofer pro dítě staré 1 měsíc korigo 4 měsíce bio?

Milá Veronika,

v tejto otázke sa poraďte, prosím, so svojím pediatrom alebo pediatričkou, ktorá vám bude vedieť povedať ďalšie možnosti a pozná vaše bábätko. Z hľadiska dojčenia je pre vás dôležité vedieť, že je aj z tohto dôvodu kľúčové pokračovať v dojčení. Efekt dojčenia z hľadiska príjmu železa je v tomto smere pozitívny: materské mlieko je veľmi dobrým zdrojom železa, železo z materského mlieka sa výborne vstrebáva – až 60 % z materského mlieka sa vstrebe. Na rozdiel od kravského mlieka, kde je síce železa omnoho viac, než v materskom, ale vstrebú sa z neho len 4 %. Z toho vyplýva, že z materského mlieka dieťa získa podstatne viac železa, než z kravského mlieka a z mnohých iných potravín.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nedostatek železa