Kozmetické prípravky na tvár, vitamín C 30% a skvalán?

Petra    23.05.2020, 12:49

Dobrý deň, mám pol ročného chlapčeka ktorého som doposiaľ plne dojčila ale na pol roka sme začali s prvými prikrmami. Chcela by som sa opýtať či je z hľadiska dojčenia pre bábätko bezpečne aby som na tvar používala kozmetiku a to Vitamín C 30% cistu kyselinu L-askorbovu, sérum kyseliny hyaluronovej a taktiež 100% skvalán. Dočítala som sa u danej značky kozmetiky že všetky prípravky s obsahom retinolu resp retinoidov nie sú počas dojčenia vhodne, tak by som chcela vedieť či tieto vyššie vymenované sú, nakoľko u týchto žiadne takéto upozornenie nie je. Dakujem za odpoved. Petra

Milá Petra,

z toho, čo píšete, zloženie prípravku, ktorý spomínate, nezahŕňa retinol. Látky, ktoré ste vymenovali nepredstavujú problém pre používanie na pokožke ako kozmetické prípravky. Môžete ho používať bez obáv a pokračovať v dojčení, tak ako ste zvyknutá.

Je pravda, že používať retinol lokálne nie je počas dojčenia ideálne, pretože existujú iné náhrady a možnosti, ktoré sú úplne bezpečné. Retinolu je vhodné sa počas dojčenia vyhnúť, je možné ho používať lokálne, ale ideálne je nie dlhodobo a nie na veľké plochy pokožky. Látky, na ktoré sa však vy pýtate, nepredstavujú žiaden problém. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kozmetické prípravky na tvár, vitamín C 30% a skvalán?