Budiť pri kojeni

Andrea    09.06.2020, 13:57

Dobrý deň.

Milá Andrea,

vaša otázka bola odoslaná už po vyplnení názvu vašej otázky a tak si nie sme úplne istí, či odpovieme na to, čo ste sa chceli spýtať. Z názvu predpokladáme, že sa chcete pýtať na to, či je potrebné bábätko budiť na dojčenie alebo počas dojčenia, ak zaspáva pri dojčení.  Bábätká zaspávajú pri dojčení, keď tok mlieka na prsníku poklesne. Pomocou stláčania prsníka je možné, že bábätku v noci pomôžete vypiť viac mlieka a pomôžete mu nezaspať pred tým, než sa dostatočne napije:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Bábätko získa ešte viac mlieka, ak mu pomôžete zlepšiť prisatie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka. Poradkyňa pri dojčení skontroluje tiež uzdičku pod jazykom bábätka, ktorá môže spôsobovať časť tej situácie, ktorú popisujete.

A tiež si pozrite fotky rôznych polôh pri dojčení a toho, ako v nich dosiahnuť správne asymetrické prisatie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Ak vás zaujíma odpoveď na otázku, či je potrebné bábätko budiť v noci, preštudujte si túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6145

Preštudujte si aj túto odpoveď, ktorý vysvetľuje, od čoho závisí tvorba mlieka:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4999

Ak by ste mali ďalšie otázky, pokojne nám napíšte na dojcenie@mamila.sk, prípadne sa priamo obráťte na profesionálnu laktačnú poradkyňu z nášho zoznamu:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Budiť pri kojeni