Grganie staršieho bábätka

Nikoleta    18.09.2020, 23:14

Dobrý deň môj synček má teraz 21 mesiacov. Stále dojčim na požiadanie avšak drobček sa často budí na grganie a niekedy sa mu nedá. V noci dosť zle spí stále sa krúti a budi ho to. Až ráno niekedy až za hodinu keď sa hýbe tak si potom odgrgne. Aj sa ho snažim v noci držať vzpriamene ale neodgrgne si niekedy. A už je dosť ťažký. Je to normálne v tomto veku? Kamarátka s tak starou dcérou nemajú taký problém. Ďakujem a prosím čo by sme mohli robiť aby nám grganie nekomplikovalo život? Ďakujem srdečne za rady. Vaša verna Nikoleta

Milá Nikoleta,

v tejto situácii by bolo dobré odlíšiť to, či toto je spôsobené naozaj grganím, alebo či grganie je len sprievodný znak tej nespokojnosti, ktorá sa deje. Lebo nie je typické, aby 21-mesačné dieťa malo problém s grganím, pretože je schopné sa hýbať, otáčať, sadnúť si. Ako pravdepodobnejšie by sa javilo to, že sa deje niečo iné a grganie to len sprevádza, ale nie je toho príčinou. Jedna z možných príčin môže byť signalizácia cikania alebo cikanie. Nepíšete, či v tejto situácii nepomáha synčeka nadojčiť a ako na to reaguje. Skúšali ste ho v tejto situácii nosiť v nosiči alebo šatke? Alebo pohojdať na fitlopte?



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Grganie staršieho bábätka