V noci pri dojceni stipe

Miriam    18.10.2020, 22:01

Dobry den, mam 13 mesacneho syna, casto sa pri dojceni chce hrat s bradavkou, skor vecer a v noci, nrz cez den, no posledne 3 noci sa to vystupnovalo tak, ze ked sa prebudi, chvilu pije, potom ma chce stipat do bradavky, mna to dost boli a ked mu to nedovolim, je velmi nervozny, zacne plakat, az tak, ze sa nevie utisit a upokojit, minule ten plac trval v noci od pol 2 do pol 4, nevedel zaspat, dalsiu noc 1 hodinu pred pol nocou...neviem, co mam robit, lebo ked to zacne, tak sa neda utisit

Milá Miriam,

mnoho detí začne v nejakom bode ručičkou držať alebo krútiť bradavku toho prsníka, z ktorého sa práve nedojčí. Úplne ideálne je toto nedovoliť už od prvých pokusov, ak to matke vadí. Lebo v štádiu, ktoré opisujete vy, toto nie je úplne jednoduché zmeniť. Dá sa to zmeniť, ale bude si to od vás vyžadovať veľkú tvorivosť a postupné kroky. Skúste sa sústrediť najprv na to, aby sa toto nedialo cez deň. Píšete, že to cez deň väčšinou nerobí. Skúste to eliminovať úplne. Skúste potom na večer alebo v noci najprv nájsť niečo, čím by ste toto mohli nahradiť, aj keď vás to bude stáť viac úsilia - napríklad skúste synčeka vziať na zaspávanie do nosiča alebo do šatky alebo ho hojdajte na fitlopte. Skúste zamedziť prístup k druhému prsníku. Toto všetko je ideálne robiť bez toho, aby sa synček rozplakal. Skúste mu rúčku hladkať alebo pusinkovať, spievať mu, nájsť spoločne nejakú mäkkú hračku, ktorú si môže držať. Svojho synčeka poznáte vy, skúste popremýšľať, čo by mu mohlo pomôcť, aby ste spolu dokázali urobiť v tomto zmenu. Už to, že sa na zmenu odhodláte, vám otvorí nové možnosti. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > V noci pri dojceni stipe