Dvojicky- nocne krmenie nonstop

Miriama    05.12.2020, 21:57

Dovry vecer, mam dvojicky, o par dni 7mes. Dojcene a mesiac s prikrmami. Chalani sa budia kazdu hodinu, niekedy aj pol hodinu. Cize ja som hore nonstop. Casto sa budia naraz a obaja chcu cicik. Neprespia v kuse ani 2 hodinky, tento stav trva uz strasne dlho. Uz nevladzem fyzicky ani psichycky. Skusala som dat aj kasu, aj zeleninkovy prikrm na veceru, este pred kupkanim, aby to nemali tazke na spinkanie a bez zmeny,,skusali sme vsetko tyzden a nic,,ziadna zmena. Viete mi prosim poradit, ako im pomoct spinkat dlhsie? Dakujem

Milá Miriama,

starostlivosť o bábätko v tomto veku je náročná a je náročná aj v noci. Starostlivosť o dve malé bábätká je pochopiteľne ešte náročnejšia. Matky dvojičiek nevyhnutne potrebujú pomoc od rodiny, známych, či kamarátok. Ak je to možné požiadajte o pomoc s tým, čo by vám pomohlo, aby ste sa mohli vyspať spoločne s deťmi počas dňa a čo najviac v noci. Získajte pomoc pre domácnosť, varenie, upratovanie. Existujú organizácie, ktoré ponúkajú dobrovoľnícku pomoc so zabavením detí, prípadne s domácimi prácami. Pokúste sa eliminovať to, že po zaspatí dvojičiek večer, ešte dorábate domáce práce či iné povinnosti. Ležte sa deťmi počas dňa, keď ich uspávate, ak je to čo len trochu možné. Získajte pomoc od blízkych, ktorí by počas dňa na určitý čas zabavili obe detičky a vy ste si mohli ľahnúť, spať alebo odpočívať.

Prečítajte si tiež náš podrobný článok týkajúci sa nočného dojčenia:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

ktorý prináša vysvetlenia toho, prečo sa bábätká typicky po 6 mesiaci začnú častejšie budiť a prečo túto situáciu nerieši jedlo, kaše, či iné postupy. Takéto budenie súvisí najmä s prudkým rozvojom mozgu spojený s rozvíjaním motorických zručností bábätiek. V článku nájdete aj praktické tipy, ako si situáciu čo najviac zjednodušiť. Ak hovoríme o dvojičkách, je skutočne najväčšou pomocou, aby pre vás blízki vytvorili priestor pre váš odpočinok, aspoň na chvíľu počas dňa a priestor, aby ste mohli odpočívať alebo spať vždy, keď spia bábätká. Táto situácia nebude takáto dlhú dobu, medzičasom vám dojčenie má potenciál pomáhať, pretože vám môže pomôcť uspávať obe deti súčasne a popri dojčení môžete ležať a spať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dvojicky- nocne krmenie nonstop