Slabé sanie

Tatiana    22.12.2020, 20:33

Dobrý večer. Mam 8 týždňového chlapčeka ktorého plne kojím. Doteraz bolo všetko v poriadku ale asi týždeň mame krízu pretože malý keď sa dojci tak najprv papa a po chvíli sa začne vrtiet odtlacat a je nervózny vymením prsník a začne to isté ale niekedy mu ide zas toľko mlieka že mu až vyteká z ustociek a celý čas pekne saje a pije. Niekedy zas len tak letmo saje neviem prečo raz vie pekne tahat a piť a niekedy sa len odtahuje a hnevá a satie skoro žiadne pritom vidím ze mlieko tečie. Dojčím ho ale cez klobuk pretože som mala veľmi bolestivé bradavky ale predtým to bolo aj bez klobúčik a chcel papať teraz už len s klobucikom keď ho nemám tak plače a nechce papať. Musela som ho už 3x do kŕmiť aj z fľaše po 20 40 ml pretože bud som nemala už mlieko alebo slabý tok aj keď som mu stlacala alebo naozaj neviem kde je problém. Boli sme na poradni 10. 12. a vážil 4100g a na poslednom vážení mal 3250g takze aj pekne pribral tak vás prosím o radu pripadne ak by bolo možné chcela by som aj osobne stretnutie s poradkynou ktorú my vyberte vy podľa týchto o písaných problémov. Pochádzam z Banskej Bystrice. Ak by bolo možné stretnutie ihneď (co najskôr). Veľmi pekne ďakujem.

Milá Tatiana,

v tejto situácii je skutočne najúčinnejšie osobne sa stretnúť s laktačnou poradkyňou osobne. V Banskej Bystrici sa momentálne môžete obrátiť na túto poradkyňu:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/#kbb

V týchto dňoch by sa vám mohla venovať aj naša laktačná poradkyňa pôsobiaca v ČR, ktorá počas týchto vianočných sviatkov bude pôsobiť v Banskej Bystrici:

Ing. Petra Drahorádová

+420774039565, petra.drahoradova@seznam.cz

Hviezdičky za vzdelávanie: * * *
Iné mestá pôsobenia: Praha, Neratovice, Tišice, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Kostelec nad Labem, Líbeznice, a okolí
Volajte: Volejte kdykoliv, i víkendy. Pokud nemůžu mluvit, zavolám co nejdříve zpátky
E-mailové poradenstvo: áno
Osobné poradenstvo: áno - za poplatok
- Poplatok: 700 Kč
- Poplatok popis: za první osobní poradenství v trvání do 1,5 hod - 700 CZK, následná kontrolní schůzka - 300 CZK (bližší info na webu)
Podporná skupina dojčenia: áno
Príprava tehotných: áno
Špecializácia: Příprava těhotných, osobní laktační poradenství, vázání do šátku
Webová stránka: www.kojenisrdcem.cz

Spoločne s poradkyňou urobíte kroky pre zvýšenie tvorby mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

a pre pomoc bábätku, aby sa bolo ochotné prisať k prsníku. Je možné, že na prvý pokus sa bábätko neprisaje, ale s uplatnením správnych postupov sa nakoniec začne prisávať a poradkyňa vám ukáže postupy, ako šance na prisávanie bábätka zvýšiť:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ked-sa-dieta-neprisava/

Kým sa tak stane, je dôležité na nakŕmenie bábätka používať pohárik:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

čo vám pomôže vyhnúť sa použitiu klobúčika alebo fľaše, ktoré oboje znižujú príjem mlieka zo strany bábätka a tým pádom aj tvorbu mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Slabé sanie