Zrazenina v materskom mlieku

Karin    04.03.2021, 09:44

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je normalne, keď som si po odsati mliečka našla v ňom zrazeninku? Zistila som to pri prelievani z jednej fľašky do druhej. Mliečko som prelievala hneď po odsati nebolo uskladnené ani v chladničke a ani neodstavalo pri izbovej teplote. Zrazeninka mala takú hlienovitu konzistenciu a keď som ju požmolila medzi palcami, postupne skvapalnila. Môžem takéto mliecko dávať malinkej? Ďakujem za odpoveď.

Milá Karin,

to, čo opisujete, nie je neobvyklé a priamo z prsníka niekedy ženy odstriekajú mlieko gélovitej konzistencie. Takéto mlieko môžete dávať bábätku. 

Ak sa vaše bábätko prisáva k prsníku, možno vás tiež zaujme vedieť, že ak odsávate, aby ste ho mohli dokrmovať, existujú spôsoby, ako pomôcť bábätku získať toto mlieko, ktoré odsávate, priamo z prsníka úpravou polohy a prisatia bábätka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

a stláčaním prsníka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

ktorým pomáhate „odstriekať“ mlieko z prsníka priamo do úst bábätka pri dojčení.

Vďaka týmto úpravám bábätká získavajú z prsníka viac mlieka a je tak možné prestať odsávať.

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť: http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Ak by ste chceli, odporúčame vám stretnutie s profesionálnou laktačnou poradkyňou z nášho zoznamu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zrazenina v materskom mlieku