Krik po dojceni

Eva    05.03.2013, 20:33

Dobry den, rada by som sa spytala na nasledujuci problem : dvojmesacny syncek mi najma vecer po kojeni krici. Pekne pije ale ked dopije po minutke uz krici. Kd ponuknem druhy prsnik rozkrici sa este viac. Dnes sa mi to stalo aj cez den, neviem preco to je. V noci k takemuto niecomu absolutne neprichadza. Neviete mi prosim poradit?Bohuzial som v zahranici a akosi sa nemam na koho s tym obratit. Dakujem

Milá Eva,

takáto situácia sa neanalyzuje cez internet jednoducho.

Okrem toho vám odporúčame nasledovné kroky:
1) Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

2) Správanie bábätka, ktoré popisujete, môže súvisieť so zníženou tvorbou mlieka, čo by ale mala posúdiť poradkyňa pri dojčení priamo pozorovaním dojčenia, cez internet toto nie je dosť dobre možné. Ak by to bolo tak, tak by bolo dôležité zvýšiť tvorbu mlieka. V takom prípade začnite užívať senovku grécku a benedikt lekársky plus iné podporné prostriedky tak, ako je to v tomto návode:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

3) Tomu, aby sa bábätko dobre prisávalo pomôže intenzívny fyzický kontakt: Vyzlečte bábätko do plienky a seba do pol pása a ľahnite si s ním, prípadne si ho dajte do šatky alebo nejakého nosiča a noste ho.

Niekedy sa tvorba mlieka môže znížiť, aj keď zo začiatku bábätko pije dobre - môže sa to stať vtedy, keď bábätko nie je dobre prisaté a jeho dobré pitie je závislé na vynikajúcej tvorbe mlieka a dobrom toku mlieka. Keď sa potom tvorba mlieka zníži a jeho prisatie stále nie je dostatočne dobré, nepostačuje na to, aby dobre pilo, a bábätko sa môže odťahovať od prsníka. Dávajte svojmu bábätko piť často, kedykoľvek má o dojčenie záujem. Pri tom, keď skúšame odstriekať mlieko po dojčení, sa nedozvieme veľa o tom, ako bábätko pije. V prsníku mlieko môže byť, ale bábätko ho nemusí piť pre nesprávne prisatie. Aj preto je základom riešenia toho, čo popisujete čo najlepšie prisatie.

Prečítajte si aj túto odpoveď v našej poradni:
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=65

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=77



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Krik po dojceni