odmietanie prsnika

Jana    17.08.2011, 00:20

dobry den, chcem Vas poprosit o pomoc. Mam 6,5 mesacneho synceka,ktoreho dojcim a prikrmujem tuhou stravou (uz 2 mesiace) odkedy sme asi pred 2 tyzdnami zacali s masom, zacal odmietat prsnik, nie vzdy, len niekedy, ale doteraz to nerobil (prave naopak vzdy mu bolo malo) a teraz sa po 2 min. odtiahne a aj ked mlieko strieka on uz nechce. je mozne ze sa mu zmenila potreba mlieka a uz nechce tak casto? dojcim ho kazde dve hodiny, aj menej a teraz sa predlzuju intervaly na niekolko hodin...nechcem prist o mlieko, kedze viem, ze znizenim frekvencie dojcenia sa znizi aj jeho tvorba a uz sa mi castejsie robia "hrce" mlieka v prsnikoch..dakujem

Milá Jana,

vaša otázka neposkytuje dostatok informácií na to, aby sa dalo posúdiť, prečo synček odmieta prsník. Pravdepodobne ide o vyústenie viacerých faktorov, z ktorých niektoré sú popísané v tejto odpovedi:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=102

Je možné, že váš synček papá príliš veľké množstvá príkrmov príliš často. Ak to je tak, skúste znížiť množstvo príkrmov. Potreba mlieka detí sa nemení, ale rozličné faktory môžu ovplyvňovať to, že sa dojčenie neudrží na rovnakej úrovni ako doteraz. Vtedy treba tieto faktory odhaliť, zmeniť ich a priviesť dojčenie naspäť na pôvodnú mieru.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > odmietanie prsnika