Bolest bradavek kvuli lahvicce?

Eva    19.05.2022, 21:27

Dobry den, stale kojim 11,5 mesicni dceru, nikdy jsme neresily nejaky problem s kojenim. Ale posledni dobou me boli bradavky, nejprve jsem to pripisovala rustu zubu a castjesimu kojeni,ale zuby stale nikde a bradavky me stal pobolivaji. Neni to ukrutna bolest, citim to hlavne na zacatku kojeni, ale nikdy se to pri kojeni nedelo a zarazi me,ze az ted,kdyz uz je dcera tak velika. Kojeni miluje,nechci s tim jeste koncit. Jedine co me napadlo, ze jsem ji dala na piti vody hrnecek s pitkem a posledni dobu si to velmi oblibila a rada z neho pije a vypije i dve lahvicky za den+kojeni na pozdani. Tak me napadlo jestli ji nemohla pokazit techniku kojeni ta savicka na hrnecku? Zacnu ji ucit na klasicky hrnecek, ale co delat kdyz jdeme ven, je nejak alternativa,ktera by nekazila kojeni? Zlepsi se kojeni kdyz tu savicku prestane pouzivat? Zadny jiny duvod proc by me mely bolet me nenapada. Dekuji .

Milá Evo,

bolesť bradaviek môžu ženy začať pociťovať aj v neskoršom období po pôrode a často pri väčšom dieťatku túto bolesť pripisujú zúbkom, pretože ju vnímajú ako odieranie zúbkami. Bolesť bradaviek však nespôsobuje fakt, že dieťa má zuby. Bolesť, akú opisujete, môže spôsobovať používanie nádoby na pitie, ktorá je zakončená cumlíkom, alebo sosáčikom, náustkom, či dokonca aj pohárikov, ktoré majú membránu na pitie. Odporúčame vám začať učiť dieťatko piť z otvoreného pohára, čo je zručnosť, ktorú bude aj tak pre pitie potrebovať po zvyšok svojho života. Využite nadchádzajúce teplé dni, kedy občasná nehoda pri učení sa piť, nebude až taký problém. Prečítajte si viac o rôznych nádobách, z ktorých sa deťom často dávať piť a môžu ovplyvniť dojčenie negatívne:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/tekutiny/

Je možné, že v tejto situácii by vám pomohlo aj preliečenie boľavých bradaviek. Spojte sa s niektorou z profesionálnych laktačných poradkýň MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste sa porozprávali o krokoch, ako dojčenie zlepšiť, aby nebolo pre vás bolestivé, či nepríjemné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolest bradavek kvuli lahvicce?