Rebarbora

Stanislava    24.05.2022, 11:46

Zjedla som 4 kúsky z koláča rebarbory a následne som sa dozvedela, že obsahuje kyselinu šťavelovu mam sa obávať o malú ak som ju nadojcila a ísť radšej na pohotovosť? Mala bude mať 4 mesiace. Dakujem

Milá Stanislava,

ženy sa o dojčení dozvedajú mnohé informácie, ktoré ich vystrašia a pritom sa nezakladajú na žiadnych vedeckých poznatkoch. Materské mlieko sa tvorí z krvi. Bez ohľadu na to, čo skonzumujete, zloženie krvi je relatívne štandardné. Nie je dôvod sa obávať, dojčiace matky môžu konzumovať rebarboru. Pokojne pokračujte v dojčení dcérky tak, ako to potrebuje, dojčenie neobmedzujte, nečakajte teraz na nič, kedykoľvek jej môžete ponúknuť znova prsník.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok