Doplňky stravy

Žaneta    05.06.2022, 15:10

Chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné při kojení užívat doplňky stravy na podporu těhotenství. Máme dítě ve věku 17 měsíců (kojené) a snažíme se o další. Momentálně užívám euthyrox (vím, že při těchto lécích se kojit může), nicméně bych rada podpořila tělo doplňky stravy typu kyselina listová atd. pro podporu případného těhotenství. Při prvním miminku jsem doplňky stravy tohoto typu užívala a upřímně jsem se cítila lépe a jistěji, že se miminko podaří a těhotenství se udrží. Proto bych se vás ráda zeptala, zda je vhodné při kojení doplňky stravy na podporu těhotenství užívat, či nikoliv a pokud je možné doplňky stravy užívat, je třeba se některým doplňkům stravy na podporu těhotenství vyhnout (dát si na něco pozor), pokud užívám euthyrox? Děkuji za odpověď.

Milá Žaneta, 

vitamíny ako kyselina listová, ktoré chcete užívať pred tehotenstvom a v tehotenstve, sú úplne v poriadku popri dojčení. Kyselina listová sa bežne nachádza v materskom mlieka a aj dojčené bábätko ju pre svoje zdravie potrebuje. Takže ju môžete užívať a pokračovať v dojčení. Zoberte si, že kyselinu listovú užívajú ženy v tehotenstve bežne v čase, keď sa bábätko ešte len vyvíja, a na jeho vývoj má pozitívny vplyv. O to viac nie je dôvod obávať sa užívať kyselinu listovú v čase dojčenia. Ženy toto robia úplne bežne. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doplňky stravy