INOVO

Viktória    09.06.2022, 17:04

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či výživový doplnok INOVO (GRYNUMBER HEALTH INOVO TBL) pre pomoc s počatim bábätka je naozaj nevhodný počas dojčenia? Dojcim 2 ročného syna 1x večer pred zaspanim. INOVO obsahuje chróm, biotín a D-chiro-inozitol. Ďakujem!

Milá Viktória,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém, pokračovať v dojčení môžete tak, ako to vaše bábätko potrebuje, bez obmedzenia. Ak ste sa o nevhodnosti počas dojčenia dočítali v príbalovom letáku, táto veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade potreby užívať nič, čo nie je pravda.

Rovnako by ste mohli používať aj iné doplnky výživy zlepšujúce plodnosť, okrem toho môžete aj počas dojčenia začať už teraz sledovať svoje znaky plodnosti na zistenie rôznych biomarkerov, ktoré môžu poukazovať na možné príčiny zníženej plodnosti, aby ste ich čo najskôr mohli začať riešiť v súlade s vaším telom a prirodzeným cyklom (viac sa dozviete www.plodar.sk).  Ak by to bolo potrebné, počas dojčenia môžete používať aj prípadnú potrebnú liečbu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok