Užívání Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc při kojení

Hana    02.07.2022, 11:48

Dobrý den, mohu užívat Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc při kojení prosím? Gynekolog mi je předepsal, přestože ví, že kojím a příbalovém letáku je uvedeno že ne. Kojenému synovi je 2,5 roku. Děkuji za odpověď.

Milá Hano,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém. Ide o lokálnu aplikáciu, v materskom mlieku sa nebude nachádzať nič. Táto veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Užívání Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc při kojení