Pretrvávajúce problémy s dojčením aj po odstránení uzdiciek

Natália    02.07.2022, 12:04

Dobrý deň, pred mesiacom sme nášmu 8 týždňovému bábätku odstránili obe uzdicky. Mali sme vtedy problémy s cmukaním, rozčuľovanim, s bolesťou ľavého prsníka a jeho nízkou tvorbou. Bola u nás laktačná. Chcem sa opýtať, mohlo sa stať že aj po prestrihnuti oboch uzdičiek sa dojčenie zlepší a následne opäť zhorší? Mám dojem že sa začíname vracať tam kde sme boli. Dojčíme stále a nepoužívam cumlíky ani fľaše. Spím s bábätkom. Nosíme sa a uspávame v nosiči. Zaspávame na mojej hrudi( aj v kontakte koža na kožu). Jediné čo tak sme prekonali teploty teraz v utorok, ale pil veľa, mal záujem. Môže byť štrajkovanie na prsníku aj z únavy? Že sa mu nedá zaspať? Je v poriadku občasné cmukanie? Občasný pľuzgierik na hornej pere? Jemná bolesť pri prisatí? Inak stále priberáme okolo 300g týždenne. A dojčíme sa ozaj často v priemere každú hodinu. Ďakujeme za odpoveď.

Milá Natália,

odporúčame vám v tejto situácii obrátiť sa znova na profesionálnu laktačnú poradkyňu MAMILY, s ktorou ste sa stretli pred podstrihnutím uzdičiek. Tá najlepšie pozná vašu situáciu a bude spoločne s Vami vedieť zhodnotiť, ako sa situácia zmenila a navrhnúť vám ďalší postup. Je možné, aby sa po pár týždňoch po uvoľnení uzdičiek situácia zhoršila, pretože niekedy uzdičky môžu naspäť prirásť. Preto okrem opätovného zhodnotenia uzdičiek má zmysel pozrieť sa na to, ako sa situácia zmenila a aké kroky je potrebné urobiť pre jej zlepšenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pretrvávajúce problémy s dojčením aj po odstránení uzdiciek