Denný spánok len na prsníku

Klaudia    24.08.2022, 12:16

Dobrý deň, mám 11mesačnú dcérku, dojčenú na požiadanie. Spíme všetci 3 spolu. Všetko je úplne v pohode až na to, že denné spánky odmalička zvláda len prisatá. Podarilo sa mi časom aspoň to, aby to bolo v posteli a nie v nosiči. Doteraz mi to nerobilo problém, ale už by som to rada zmenila, keďže odkedy lozí, už nemám počas dňa ani minútu čas na domácnosť, nieto na seba. Keď je manžel na dlhej služobke, všetko musím dobiehať po nociach. Cumeľ nepoužívame. Viete mi poradiť ako na to alebo či sa s tým len zmieriť a dať jej čas?

Milá Klaudia,

spánok bábätiek je oblasť, ktorá môže byť skutočnou rodičovskou výzvou. Pri niektorých bábätkách je táto oblasť veľmi náročná, tieto bábätká potrebujú rôzne nové spôsoby uspávania, udržania v spánku. Vo všeobecnosti je normálne, že bábätká potrebujú pomoc so zaspatím, s udržaním sa v spánku, je normálne, že zaspávajú pri dojčení. Túto situáciu ste nespôsobili tým, že ste svojmu bábätku umožnili dojčiť sa podľa jeho potrieb. Naopak, toto bolo kľúčové a je naďalej nesmierne dôležité pre to, aby dojčenie mohlo pokračovať a aby ste sa tak vyhli rizikám predčasného odstavenia pre zdravie bábätka, aj jeho matky. Skúste tento čas využiť napríklad na to, aby ste spali spoločne s bábätkom alebo ak potrebujete niečo urobiť, tak ho pri spaní majte v nejako nosiči tak, aby zároveň mohlo byť na prsníku. Nie je jednoduché poskytnúť vám jednu jednoduchú radu, ktorá situáciu zmení, pretože toto vo svojej podstate nie je otázka dojčenia, takto sa správajú mnohé bábätká bez ohľadu na to tvorbu mlieka alebo iné okolnosti spojené s dojčením. Toto je v podstate otázka toho, že bábätko potrebuje istotu počas spánku, že to, čo robíte, je obrovská investícia do zdravia bábätka a pocitu bezpečia pri spánku, čo sa vráti v neskoršom živote. Je isté, že toto takto nebude trvať večne.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Denný spánok len na prsníku