Caga Sibirska

Milena    25.08.2022, 16:56

Dobrý deň,prosím,je problém užívať cagu sibírsku počas dojčenia a tehotenstva? Ďakujem.

Milá Milena,

ohľadom užívania čagy v tehotenstve sa obráťte na odborníkov či odborníčky, ktorí sa venujú tejto téme z hľadiska tehotenstva. Z hľadiska dojčenia: primerané množstvo čagy nepredstavuje problém, ide asi o všeobecné odporúčanie pri dojčení, keď si väčšina ľudí myslí, že takmer čokoľvek sa pri dojčení "nemôže", prípadne, že oxalát obsiahnutí v hube môže vo vysokých dávkach konzumentovi spôsobiť problémy, ale dieťa nebude dostávať ani len terapeutické dávky, nieto ešte vysoké a ak dieťa pije v tomto veku napríklad čaj, tak tam tiež oxalát dostáva.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Caga Sibirska