Odťahovanie sa od prsníka

Ľudka    03.10.2022, 14:01

Moj 3,5m syn, plne dojčený z prsníka, sa posledné 2 týždne pri dojčení odťahuje,kope nohami, mrnčí alebo začína plakať. Uspávala som ho kojením v poležiačky,no odkedy to robí,najprv uspim na rukách v zavinke a potom keď si pospí 20-30 minut, zrazu nemá problém jesť. Neustále ma rúčky v ústach, ked skúsim priložiť prst, saje odušu ako by mal hlad,no ak ho chcem nakojiť,znova sa odťahuje a mrnčí.Prsnik nukam cca každé 2 hodiny. Odťahuje sa, lebo nie je hladný? Alebo príliš unavený jesť/nevhodná poloha kojenia? Ďakujem za odpoveď.

Milá Ľudka,

nie je jednoduché vyhodnotiť správanie vášho bábätka prostredníctvom internetu, ale to, čo opisujete sa zdá podobné opisom, ktoré si môžete prečítať v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Pre vyhodnotenie toho, čo presne sa deje, je kľúčové pozrieť sa spoločne s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY na dojčenie, aby ste mohli spoločne vyhodnotiť pitie a správanie bábätka pri dojčení. Toto pozorovanie dá jednoznačný obraz o tom, či bábätko týmto správaním reaguje na tok mlieka, ktorý by mohlo vnímať ako nedostatočný, ako sa to z vášho popisu zdá.

Ak sa ukáže, že bábätko týmto správaním reaguje na zníženie toku mlieka, v priloženom článku si môžete prečítať návod, ako postupovať pri riešení a konkrétne kroky má zmysel riešiť v osobnom kontakte s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odťahovanie sa od prsníka