Dojčenie po otužovaní v jazere - čistota

Katka    06.10.2022, 06:48

Dobrý deň, Mám 2,5 mesačného synčeka, ktorý je plne dojčený na požiadanie. Pomaly sa plánujem vrátiť k otužovaniu v jazere (vďaka vám viem že to nie je problém). Keďže je synček dojčený na požiadanie neviem či práve nebude chcieť dojčiť keď výjdem z vody a neviem si predstaviť nechať ho čakať kým prídem domov a umyjem si prsia čo môže trvať aj hodinu. Viete mi prosím poradiť nejakú "cestovnú sadu" na umytie prsníkov?

Milá Katka,

ak ide o jazero, ktoré bežne hygienici pred začiatkom sezóny v lete kontrolujú, tak by kvalita vody mala byť taká, aby ste mohli bábätko nadojčiť aj okamžite po vyjdení z vody. Ak o vode máte pochybnosti, môžete si vziať fľašku s vodou, ktorú na prsníky vyleje. A môžete tým pádom nadojčiť tiež prakticky okamžite. V lete je bežné, že sa ženy chodia s deťmi kúpať na jazerá alebo do bazénov a aj ich dojčia.

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie po otužovaní v jazere - čistota