Citlive bradavky

lucia    21.03.2013, 16:44

co mam robit ak na zaciatku dojcenia ako sa mi maly prisaje mam citlive bradavky?(citim take stipanie a potom ak dlhsie saje tak to prejde). dufam ze mi poradite

Milá Lucia,

nie je jednoduché diagnostikovať, čo presne sa deje na bradavkách bez toho, aby sme mali možnosť vidieť, ako daná situácia vyzerá, okrem toho by bolo potrebné poznať ďalšie detaily vašej situácie. Navyše prvý krok pri riešení problémov s bradavkami, je vždy zlepšenie polohy a prisatia bábätka. Nech je príčina bolesti akákoľvek, zlepšenie polohy a prisatia je vždy základom pre jej odstránenie. Je najlepšie sa toto naučiť pri stretnutí s poradkyňou, pretože detaily takéhoto prisatia sa často dajú dotiahnuť až pri osobnom kontakte.

Preto je dôležité, aby ste sa stretli s poradkyňou pri dojčení, ktorú si môžete vybrať z tohto zoznamu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Keďže v takejto veci sa nedá radiť cez internet, pretože toto je skutočne potrebné vidieť, odporúčame vám návštevu laktačnej poradkyne, ktorá zváži, či vo vašom prípade môže ísť napríklad o kvasinkovú infekciu, ktorá by sa mohla prejavovať podobne, ako ste napísali, jej riešenie je potom v tomto dokumente

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

Okrem toho môžete do času, kým sa stretnete s poradkyňou osobne, urobiť tieto kroky:

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Citlive bradavky