Helicobacter pylori u bábätka

Ivka    22.10.2022, 10:06

Dobrý deň, môjmu 4 mesačnemu synkovi bol zistený helicobacter pylori z odberu stolice. Máva hlieny v stolici a nadúvanie. Lekár nám odporučil len probiotika, vraj pre tak malé bábo iné lieky na helikobakter nie sú. Môžem mu nejak pomôcť skrz dojčenie? Aké probiotiká odporúčate?

Milá Ivka,

tým, že bábätko dojčené, tak mu poskytujete množstvo látok a faktorov na liečenie. Materské mlieko je prirodzená probiotická strava. V materskom mlieku sa nachádza viac ako 700 rôznych kmeňov probiotických baktérií. Každým jedným dojčením teda svojmu bábätku dávate veľké množstvo probiotických baktérií v druhovom zastúpení, ktoré nie je možné získať zo žiadneho prípravku predávaného v lekárni.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Helicobacter pylori u bábätka